Gaia the World Turtle

20181210_094053 copy copy

Gaia is a secret bowl for small things, the carrier of a world map and as a turtle the symbol of collected wisdom. Hammered in brass using chasing and repoussé techniques and finished with a soft greenish copper patina and a coffee coloured iron patina. She’s the only one of her kind, completely handmade and unique. Idea, design and production: Åsa Maria Hermansson.

Gaia – The World Turtle
Brass / Bronce
Chasing and repoussé / Cincelado
Copper and Iron patina / Pátinas de óxido de cobre e hierro
20 x 16 cm
Åsa Maria Hermansson
1600 SEK / $ 550.000 COL
SOLD! 

A word from the buyer:
“Den fina sköldpaddan har hittat sin plats i vårt hus och vi kallar den för ‘önskepaddan’. Man skriver ner det man önskar eller funderar över på en lapp och lägger i skålen under skalet på kvällen så ordnar sköldpaddan så allt är bra på morgonen när man vaknar. Det funkar varje gång. Både jag och min dotter förstod direkt när vi såg den att den var magisk… Min dotter säger att eftersom sköldpaddan bär hela världskartan på sin sköld har den också bra lösningar på varje problem. Den har rest över hela världen och är väldigt klok. Man kan lita på den. Och den reste hela vägen från Colombia för att komma just till oss och bo i vårt hem”.

20181203_154531-01 copy

img_20181203_155939_524 copy copy20181203_154211-01 copy

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s